На півдні України окупанти розвернули ще один польовий шпиталь на сто чоловік, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на ранок 24 серпня.

Розпочалася 547 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Напередодні ворог завдав 10 ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснив 70 обстрілів з РСЗВ. Нашою протиповітряною обороною знищено 12 ударних дронів противника. Протягом доби відбулось 23 бойових зіткнення.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новоєгорівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Веселого Донецької області. Наші захисники успішно відбили атаки в районі Авдіївки. Сили оборони продовжують стримувати наступ в районі Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Малої Токмакчки.

На Херсонському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Берислава, Одрадокам’янки, Львового, Херсона та Ізмаїлу.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Загарбники продовжують використання цивільної інфраструктури тимчасово окупованих населених пунктів для надання медичної допомоги пораненим. В Мелітополі російські військовослужбовці облаштували територію санаторію під польовий шпиталь, де на лікуванні перебувають близько 100 окупантів.

Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала два удари по пунктам управління, дев’ять ударів по районам зосередження особового складу та чотири – по ЗРК.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два пункти управління, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та два артилерійських засоби на вогневих позиціях противника.