Путін підтвердив загибель Пригожина, але не обійшлося без кривлянь

Коментарi:

Російський президент Володимир Путін побічно підтвердив загибель свого кухаря, ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Сім'ям загиблих в "авіакатастрофі" він висловив співчуття.

У своєму коментарі пропагандистам, сидячи в бункері, Путін помітно нервував, постійно покашлюючи, а кремлівське кліше "неонацистський режим" ледь вимовив.

Варто наголосити, що глава РФ не став прямо згадувати про загибель Пригожина – згадав лише його ПВК "Вагнер".

"Щодо цієї авіаційної катастрофи, то перш за все хочу висловити слова щирого співчуття сім'ям усіх загиблих. Це завжди трагедія. Справді, якщо там знаходилися співробітники ПВК "Вагнер", хотів би зазначити, що це люди, які зробили суттєвий внесок у нашу спільну справу. боротьби з "неонацистським режимом", – висловився агресор.

Наприкінці Путін цинічно додав, "поховавши" всю ЧВК, що діяльність "вагнерівців" "пам'ятають, знають і ніколи не забудуть".

Потім російський президент почав згадувати самого Пригожина минулого часу.

"Це була людина складної долі, і помилки у неї в житті були серйозні. (Але) домагався він результатів потрібних – і для себе, і тоді, коли я просив його про це, для спільної справи, як у ці останні місяці", – додав Путін.

Пригожина він назвав "талановитою людиною", "талановитим бізнесменом", який "працював не тільки у нас у країні, а й за кордоном, в Африці зокрема. Займався там дорогоцінними металами, камінням".

Путін додав, що чекає на висновки слідчих органів з приводу події у Тверській області.