У Криму на Тарханкуті висадився український десант

Коментарi:

Рано-вранці 24 серпня біля окупованого населеного пункту Маяк лунали вибухи.

"З п'ятої ранку біля населеного пункту Маяк на мисі Тарханкут було чутно вибухи, повідомили нам місцеві джерела. Крім того, наші джерела в українській розвідці підтвердили, що в цьому районі відбулася битва за участю плавзасобів та авіації. Подробиці поки не уточнюються", – йдеться у повідомленні. у повідомленні.

Інформацію про посадку українського десанту підтвердив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

"Підрозділи ГУР МО здійснили висадку в рамках спецоперації, всі завдання виконані", – зазначив він. Юсов додав, що Головне управління розвідки провело спецоперацію при взаємодії з Військово-морським флотом.

Цілі досягнуто, втрат серед особового складу немає. Продовжується спецоперація, всіх деталей ми не розкриваємо, є втрати серед особового складу супротивника, сил і засобів. Інформація про кількість втрат уточнюється,
– Заявив Юсов.

У Маяк знаходиться база 3-го радіотехнічного полку у складі радіотехнічних військ Повітряно-космічних сил РФ. Також на тарханкутському півострові розташований радіолокаційний вузол – РЛК "Небо-М" та РЛС "Каста-2Е2". По периметру підготовлено позиції для ППО, пишуть «Крим. Реалії».