ГБР викрило схему фіктивного зарахування на військову службу футболістів клубу Першої ліги

Коментарi:

У клубі відреагували

Державне бюро розслідувань повідомило про схему фіктивного зарахування на військову службу за участю футбольного клубу з Івано-Франківської області. Зокрема, йдеться про те, що родичів керівництва міста та гравців місцевої професійної команди незаконно зараховували до армії.

Завдяки схемі учасники справи отримали можливість не проходити військову службу, фактично ухиляючись від мобілізації. Крім того, вони отримували грошове та матеріальне забезпечення з державного бюджету.

Зазначимо, що єдиним професійним футбольним клубом в Івано-Франківську є "Прикарпаття", яке виступає у Першій лізі.

Наголошується, що в ході розслідування було проведено близько 30 обшуків Івано-Франківської області. Вже розпочато розслідування за статтею "перевищення військовою посадовою владою або службовими повноваженнями, вчинене в умовах військового стану".

У "Прикарпатті" вже відреагували на закиди з боку ГБР. Клуб випустив заяву, у якій висловив незгоду з діями правоохоронців.

"Так, служили і служать: ходять у вбрання як футболісти, так і тренери. Ініціатива була ТЦК та СП спільно з МФК Прикарпаття, і про це публічно було заявлено у квітні 2022 року.

З того часу частина була демобілізована та припинила співпрацю з клубом. Частина проходить службу та бере участь у житті команди Прикарпаття-ЗСУ.

Чекаємо на об'єктивне розслідування!" – йдеться у заяві на сайті клубу.