Пригожина таємно поховали на Порохівському цвинтарі у Санкт-Петербурзі

Коментарi:

Загиблого в авіакатастрофі засновника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина поховали на Порохівському цвинтарі у Санкт-Петербурзі. «Прощання з Євгеном Вікторовичем відбулося у закритому форматі. Бажаючі попрощатися можуть відвідати Порохівський цвинтар», – повідомила прес-служба бізнесмена.

Офіційно місце та час похорону не називалися. "Так побажали родичі", – пояснили MSK1 на цвинтарі. За даними видання, Пригожина поховання відбулося о 16:00.

На церемонії були присутні 20–30 людей, людей у військовій формі серед них не було, розповів співробітник цвинтаря «Агентству». «Тільки близькі та родичі, їх я знаю. Хвилин 40 тривала церемонія. Усі були у цивільному, військових я не бачив. Я працюю в галузі вже понад 30 років, для мене нічого незвичайного, просто віп-похорон», – зазначив він. Про те, що на прощанні з Пригожиним були лише його рідні та близькі, підтвердило джерело ТАРС.

Порохівський цвинтар займає 8,6 га в Красногвардійському районі Санкт-Петербурга. Тут дозволено лише урнове підпоховання на ділянці, де вже розміщено могилу раніше померлого родича.

Джерело «ВЧК-ОГПУ» розповіло, що сьогодні вранці на цвинтар приїхала мати Євгена Пригожина у супроводі найманців та сплатила роботи з підготовки могили. «Приблизно о 16:00 приїхав катафалк із закритою труною. Доріжка на цвинтарі вузька, катафалк проїхав лише півдорозі, решту несли на руках труну найманці з ПВК. Усього було приблизно 40 осіб», – уточнив співрозмовник каналу.

І хоча Пригожина мали поховати з військовими почестями, оскільки він має звання Героя Росії, ні військового ескорту, ні залпів, ні оркестру на цвинтарі не було.