Сфера застосування та різновиди перехідників для труб

Коментарi:

З'єднувальні адаптери-переходи – це фітинги, які використовуються для фіксації різногобаритних труб. Деталі можуть поєднувати основи з різних матеріалів. З їх допомогою металеві труби кріпляться до пластикових, здійснюється перенаправлення потоку. Перехідники заощаджують час. За допомогою їх можна швидко з'єднати частини труби. Не застосовуються фітинги лише для фіксації частин під високим тиском, оскільки не мають високого рівня міцності.

64ec5f3d1f81c.webp

Класифікація трубних переходів

Технологія монтажу цих пристроїв не потребує професійних навичок і має низку переваг. З'єднувальний адаптер можна легко зняти, він герметичний та швидко монтується. Для більшої надійності під час встановлення можна використовувати зварювання. Компанія Armax пропонує перехідники для труб різного діаметру та з додатковими функціями. Для фіксації труб використовуються такі адаптери:

  • Сталеві виготовляються з вуглецевої або низьколегованої сталі. Можуть бути гарячекатаними, холоднокатаними чи звареними залежно від конкретних вимог проекту. Застосовуються сталеві переходи у нафтогазовій промисловості, хімічному виробництві, енергетиці та інших сферах. Однак сталь схильна до корозії, тому для агресивних середовищ потрібно більш стійкий матеріал.
  • Нержавіючі вироби виготовляються зі сталі, яка має високу стійкість до корозії та окисних середовищ. Вони ідеальні для використання в умовах, де потрібно зберегти цілісність трубопроводу за високих температур, роботи з харчовими продуктами. Нержавіючі переходи широко застосовуються в харчовій промисловості, фармацевтиці, хімічній промисловості та там, де потрібний високий рівень гігієнічності.

Переходи можуть мати різні форми та конструкції:

  • Концентричні. Мають однакові центральні осі для обох труб, створюючи плавну та рівномірну зміну діаметра.
  • ексцентричні. Центральні осі зміщені, що дає змогу змінити діаметр труби з плавним переходом з однієї висоти на іншу. Вони використовуються, коли потрібне зниження висоти трубопроводу.

Вибір між сталевими та нержавіючими переходами залежить від умов експлуатації, типу транспортованого середовища, вимог до корозійної стійкості та інших факторів. Правильний вибір матеріалу та типу переходу допоможе забезпечити довговічність та надійність трубопровідної системи.

Типи трубних переходів за способом кріплення

Компанія Armax пропонує великий асортимент різних видів з'єднувальних адаптерів, виготовлених із міцних матеріалів. Всі деталі проходять перевірку на міцність, а також відповідність технічним вимогам.

Один із найпоширеніших способів кріплення переходів – зварювання. Виконується різними методами, включаючи дугову (MIG/MAG, TIG) та електрозварювання. Цей метод забезпечує міцне та герметичне з'єднання між переходами та трубами.

Також приєднувати переходи можна за допомогою фланців, затискачів, фіксаторів, клиновими та спеціалізованими деталями.

Переваги вибору переходів для труб

Трубні переходи виготовляються із сталі, тому відрізняються зносостійкістю, витривалістю та довговічністю. Поверхня перехідників захищена від корозії. Всі деталі якісні та сертифіковані, зроблені відповідно до ГОСТу. На сайті є можливість вибрати адаптер для труби потрібних розмірів та характеристик.