США оголосили про новий пакет допомоги Україні на $250 млн

Коментарi:

Україна отримає новий транш військової допомоги для захисту від російської агресії на суму $250 млн, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

У пакет увійдуть ракети «повітря – повітря» AIM-9 для ППО, боєприпаси для РСЗВ HIMARS, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди, засоби для розмінування, Javelin та інші протитанкові комплекси та ракети, понад 3 млн набоїв до стрілецької зброї машини швидкої допомоги та підривні боєприпаси для розчищення перешкод. Крім того, країна передасть запасні частини, забезпечить транспортування, навчання та інші послуги.

Блінкен зазначив, що США, а також інші партнери та союзники України підтримуватимуть її «стільки, скільки потрібно». Він вкотре нагадав, що Росія розпочала цю війну та в її владі припинити кровопролиття, яке вже призвело до загибелі тисяч мирних жителів України.

З початку російського вторгнення США надали Києву допомоги на $66,2 млрд. З них на військові потреби припало близько $44 млрд. Це більше, ніж Вашингтон виділяє будь-якій іншій країні. Загалом Україна стала найбільшим отримувачем допомоги США із часів Другої світової війни.