На Херсонщині російські окупанти шастали по будинках і крали майно, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на шосту ранку 29 серпня.

Розпочалася 552 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Ворог напередодні завдав 8 ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 39 обстрілів з РСЗВ. Відбулось 32 бойових зіткнення.

Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

На Херсонському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Миколаївки, Ольгівки. Від артобстрілів постраждали Херсон, Садове, Станіслав та Очаків.

Окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Херсонщини. У Чаплинці окупаційна адміністрація довела місцевим мешканцям вимогу щодо обов’язкового отримання паспортів рф до 1 вересня. У разі невиконання вимоги погрожують конфіскацією нерухомого майна. Днями окупанти проводили рейди з виселення з помешкань громадян без реєстрації місця проживання та привласнювали їхнього майна.

Авіація сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, один – по пункту управління та 3 – по ЗРК. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, засіб ППО та 2 артилерійських засоби на вогневій позиції противника.