ВПО, якщо не хочуть платити за воду, якою не користувалися, мають принести довідку з... «Миколаївобленерго», – «водоканал»

Коментарi:

На «Миколаївводоканалі» пояснили, чому після повернення після евакуації у деяких городян виникає борг за воду і що з цим робити

До Миколаєва продовжують повертатися жителі, змушені залишити власні будинки через війну. Однак після повернення людей чекає сюрприз у платіжках за комуналку – неабиякі суми, за нібито спожиту воду.

У «Миколаївводоканалі» пояснюють: заборгованість виникає через те, що, залишивши свої будинки, деякі городяни перестають передавати дані лічильника.

За словами начальника абонентського відділу «Миколаївводоканалу» Наталії Боровик, щомісяця абоненти мають передавати показники лічильника. Виконавець послуг повинен періодично, але не менше одного разу на рік виконувати зняття контрольних показників.

"Якщо абонент не передав показники, то "Миколаївводоканал" враховує середньодобове споживання за останні 12 місяців", – зазначила Наталія Боровик.

З її слів, виправити ситуацію дуже просто.

«Для цього необхідно надати довідку про статус ВПО, паспорт, ідентифікаційний код та довідку з «Миколаївоенерго» про неспоживання електроенергії», – повідомила Наталія Боровик.