Директор «Миколаївводоканалу» пояснив, що за будь-якої якості води тариф знижувати не будуть

Коментарi:

Директор комунального підприємства "Миколаївводоканал" Борис Дуденко наголосив, що, незважаючи на якість води, тарифи на водопостачання залишаться незмінними. Він зазначив, що завдяки зусиллям міської та обласної влади вдалося вирішити проблему з водопостачанням у Миколаєві, запобігши можливому кризовому становищу.

Під час ефіру на телеканалі "Март" Дуденко підкреслив, що технічна вода, що надходить до міста, руйнує водопровідні труби, що може призвести до деяких аномалій, таких як незвичайний колір, запах або присмак води.

"Сьогодні у нас технічна вода, і це викликає різноманітні явища, наприклад, жовту або зелену воду. Але важливо розуміти, що в умовах війни, коли ворог застосовує нові методи, важливо було зберегти доступ до води в місті. Ми спільно з мерією та ОВА впоралися із цим завданням та забезпечили водопостачання. Вода – основа життя, і ми захистили місто від загрози зникнення", – зазначив Дуденко.

Він наголосив, що для забезпечення нормального водопостачання необхідно підтримувати роботу насосів, забезпечувати електроенергією, проводити ремонт водопроводу та відновлювати дорожнє покриття. Словом, підтримувати роботу підприємства. Кількість аварій і поривів, що збільшилася, істотно збільшила витрати на обслуговування системи.

«Жодних чудес через те, що вода неякісна не буде. Все це коштує грошей. Причому, сьогодні потреби зросли. Бо до війни «Миколаївводоканал" ліквідував 2-3 аварії на добу. Сьогодні аварійні ситуації трапляються 10-15 разів на день. Це збільшує загальну вартість обслуговування», – сказав Дуденко.