У Миколаївській області відкрили мобільну станцію очищення води для мешканців Єланецької громади

Коментарi:

Благодійний фонд «Відбудуємо нашу Україну» передав у користування мешканцям Єланецького товариства водоочисну станцію, яка може очищати воду будь-якого рівня забрудненості. Ця установка забезпечить чистою питною водою близько 3000 мешканців трьох сіл.

«Миколаївська ОВА зв'язалася з благодійним фондом "Відбудуємо нашу Україну" для того, щоб наш регіон зміг отримати цю сучасну мобільну станцію очищення води. Високоякісна питна вода тепер буде доступна для мешканців Єланецької громади. Також окремо дякую громаді за те, що взяли участь у реалізації проекту», – розповів начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Сьогодні, 31 серпня, відбулось відкриття станції.

Зазначимо, вартість однієї установки – 75 000 доларів. Більше того, це українське виробництво. За рахунок зарубіжних донорів із некомерційної організації Renew Democracy Initiative (RDI) на території України розміщено вже шість водоочисних станцій загальною вартістю півмільйона доларів.

Сьогодні ж відбулася нарада, на якій обговорили подальшу співпрацю із благодійним фондом. Окремо заслухали керівницю Регіонального офісу водних ресурсів у Миколаївській області Наталію Жадан, яка доповіла проект забезпечення Єланецького товариства централізованим водопостачанням. Було наголошено, що проект орієнтовно розрахований на 2,5 роки, проте начальник Миколаївської ОВ Віталій Кім поставив завдання скоротити терміни вдвічі. Також окреслили термінові питання та можливі шляхи їх вирішення.