Влітку у водних точках «Миколаївоблтеплоенерго» городяни набрали 28 мільйонів літрів очищеної води

Коментарi:

Пункти видачі води продовжують забезпечувати городян питною водою

Незважаючи на складнощі з централізованим водопостачанням, мешканці Миколаєва мають доступ до безкоштовної очищеної води завдяки пунктам видачі на базі ОКП «Миколаївоблтеплоенерго».

Упродовж літа миколаївці активно користувалися можливістю отримувати очищену воду та набрали тут майже 28 мільйонів літрів питної води. Як повідомляється на сторінці підприємства, найбільше води було видано у червні – 10,4 мільйонів літрів, у липні – 7,5 мільйонів літрів, а у серпні – майже 10.

Якість води, що надається, ретельно контролюється. Раніше це робилося в лабораторіях підприємства, а зараз контроль здійснюється Державною службою України з безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, а також Миколаївським обласним центром контролю та профілактики хвороб. Основні параметри, на які звертається увага, включають жорсткість, вміст солей, рН, сульфати, хлориди, залізо, магній, хлор, нітрати, бактеріологію та інші.

ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» забезпечує роботу 79 точок видачі безкоштовної очищеної води. 69 з них було придбано завдяки благодійним організаціям, як українським, так і міжнародним: компанії Ecosoft, Wise Water, Water Mission, Oxfarm, Acted, Нове життя, благодійній організації Razom for Ukraine, фонду «Біч о бок», об'єднанню «Ukrainians in the Carolinas», Посольству Данії в Україні, датським компаніям, представництву ПРООН в Україні та ін. 10 систем очищення закуплено Миколаївською міською радою.