Шанувальнику росії з Шевченківського району, який катував односельців, загрожує 12 років в'язниці

Коментарi:

62-річний колаборант активно співпрацював із збройними силами Росії під час окупації

Чоловікові загрожує до дванадцяти років ув'язнення за сприяння військам Росії у отриманні інформації, яка потрібна для окупації. Судове рішення визначить його подальшу долю.

За даними досудового розслідування, 62-річний чоловік активно співпрацював із збройними силами росії під час окупації одного із сіл Шевченківського району Миколаївської області. Він надавав військовим важливу інформацію, вказуючи на місцезнаходження людей, яких окупанти затримували та катували. Мало того, він своєю машиною возив окупантів по селу, показуючи, де живе той чи інший «неблагонадійний».

Зловмисник та окупанти викрадали патріотично налаштованих чоловіків, вивозили їх за село та жорстко знущалися. Вони намагалися добитися від своїх жертв інформації про причетність до підтримки Збройних Сил України та партизанської діяльності, спрямованої на опір окупації Росії.

В результаті розслідувань виявлено семеро людей, які стали жертвами жорстокого поводження та порушення прав людини з боку окупантів.

Обвинувачений перебуває під вартою, а йому загрожує до дванадцяти років ув'язнення.

21 липня слідчі висунули йому звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого статтями Кримінального кодексу України, пов'язаними з порушенням законів та звичаїв війни, а також вчиненням кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою чи злочинною організацією.

Сьогодні, 1 вересня, у Миколаївській обласній прокуратурі повідомили, що розслідування завершено, обвинувальний акт направлено до суду для розгляду сутнісно.