Тилігульська ВЕС самостійно продаватиме електроенергію на ринку

Коментарi:

Через борги, що накопичилися з боку держави у розрахунках за "зелену" енергію, "ДТЕК Тилігульська вітроелектростанція" з 1 вересня вийшла з балансувальної групи держпідприємства "Гарантований покупець" і розпочала продаж усієї електроенергії самостійно, на енергоринку.

Про це повідомляє енергохолдинг ДПЕК.

"Наразі цінова кон'юнктура на ринку дозволяє своєчасно отримувати необхідний обсяг коштів для підтримки стабільної роботи станції", – заявив генеральний директор ДТЕК ВІЕ Олександр Селіщев.

Водночас, Селіщев висловив сподівання, що держава вирішить проблеми вже накопичених боргів перед галуззю ВДЕ. У ДТЕК також наголосили, що законодавство дозволяє компаніям у будь-який момент повертатися до балансувальної групи "ГарПоку" та працювати за "зеленим" тарифом.

Поки що "ДТЕК ВІЕ" вирішив використати можливість, надану державою всім учасникам сектора відновлюваної енергетики щодо самостійного продажу електроенергії на ринку.

Нагадаємо, у травні 2023 року енергохолдинг ДТЕК ввів в експлуатацію першу чергу Тилігульської ВЕС у Миколаївській області з 19 турбінами потужністю 114 МВт із загальної заявленої потужності 500 МВт.