До викрадення дітей в окупованих територіях долучилася російська ФСБ, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на ранок 2 версеня.

Розпочалася 556 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Напередодня ворог завдав 4 ракетних та 39 авіаційних ударів, здійснив 42 обстріли з РСЗВ. Відбулось 45 бойових зіткнень.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новоселівського Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Курдюмівки.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Сєверного.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

У Волновасі та інших населених пунктах цього району з 15 по 30 серпня окупаційна адміністрація проводилися агітаційні заходи щодо примусового залучення дітей до освітнього процесу у навчальних закладах за програмою рф та участі у виборах і голосуванні за кандидатів від партії «єдина росія».

До сімей, які відмовилися віддавати дітей до навчальних закладів приходили співробітники ФСБ для «профілактичних» бесід. На батьків складено протоколи про неналежне виконання батьківських обов’язків. Погржували, що у разі складання трьох таких протоколів їхніх дітей передадуть під опіку соціальних служб до дитячих будинків на території рф.

Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 5 – по ЗРК.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 10 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 пункти управління, 3 склади боєприпасів та РЕС.