Чиновника з «Миколаївських парків» за варварське обрізання дерев «покарали» адмінпротоколом

Коментарi:

29 серпня до Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу надійшла інформація щодо проведення обрізки дерев у Миколаєві.

Фахівці інспекції негайно виїхали на місце та виявили, що на бульварній частині Центрального проспекту співробітники комунального підприємства "Миколаївські парки" обрізають здорові зелені гілки. Причому так звані «фахівці» кронували дерева під час вегетаційного періоду.

«Було зафіксовано ушкодження шести лип. Такі дії суперечать нормам статті 28 Закону України "Про благоустрій населених пунктів", а також пунктам 9.1.10 та 9.1.11.2 Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України. Стосовно посадової особи підприємства було складено протокол про адміністративне порушення».

Інспекція повідомляє, що обрізання дерев потрібно проводити навесні до відпускання бруньок або восени після опадання листя. Необхідно видаляти паросткові пагони у кореневої шийки та сухі гілки протягом року.

Санітарне обрізання крони слід проводити для позбавлення від старих, хворих, сухих та пошкоджених гілок, а також гілок, спрямованих усередину крони або зближених один з одним. Пагони, що відходять від центрального стовбура вгору під гострим кутом, повинні обрізатися, щоб уникнути їх обламування.