ГУР показало російського пілота, який викрав в Україну Мі-8

Коментарi:

Головне управління розвідки Міноборони оприлюднило анонс документального фільму «Збиті льотчики Росії» із циклу «Військова розвідка України».

У короткому відео розвідники показали російського пілота, який передав Україні гелікоптер Мі-8АМТШ.

«Ніхто не хоче цієї війни. Ось побачите, коли Україна переможе, це лише питання часу...», – сказав російський пілот, якого можна побачити на 50 секунд відео.

Операція з передачі вертольота отримала назву "Синиця". Разом з пілотом у момент передачі на борту перебували два члени екіпажу. Їх ліквідували розвідники.

Раніше керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов розкрив деталі операції з російським гелікоптером, який приземлився на Харківщині. Він зазначив, що до пілота «знайшли правильний підхід, створили умови, щоб непомітно для всіх вивезти всю його родину, нарешті створити такі умови, щоб він зміг перегнати це судно з екіпажем, який не знав, що відбувається».

Крім пілота, на борту перебували ще двоє людей. Коли вони зрозуміли, де сіли, то спробували втекти. Буданов щодо них зазначив: «На жаль, їх було знищено, хотілося б взяти живими, але є що маємо, а пілот наш чудово почувається, у нього все добре».