Путін всьоме з початку року заявив, що Росію «надули»

Коментарi:

Президент Росії Володимир Путін всьоме з початку 2023 року поскаржився на «надування» з боку західних країн.

"Вони нас знову надули", – заявив Путін у понеділок на прес-конференції після переговорів з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. За словами Путіна, обманом завершилася «зернова угода», яку Росію вмовляли продовжити, нібито обіцяючи виконати її вимоги.

«Знову нічого не зробили. Все, тепер ми говоримо, ми не проти цієї угоди, ми готові до неї негайно повернутися, як тільки будуть виконані дані нам обіцянки», – сказав Путін.

Раніше президент РФ скаржився на обман, коли 8 липня з Туреччини в Україну повернули бійців батальйону «Азов». 14 червня він говорив про «надування» із зерновою угодою на зустрічі із зустрічі з блогерами, стверджуючи, що чорноморський коридор для вивезення зерна використовується як плацдарм для запуску безпілотників.

30 травня Путін говорив, що Росію «обдурили», нібито обіцяючи нерозширення НАТО на схід. 14 березня на зустрічі з робітниками Улан-Уденського авіаційного заводу він звинувачував в обмані Захід загалом. "Вони просто водили нас за ніс, обманювали", – говорив президент.

21 лютого Путін скаржився, що обіцянки Заходу щодо миру на Донбасі «обернулися жорстокою підробкою та брехнею». 18 січня він розповів, що Росію «водили за носа», поки та намагалася врегулювати розбіжності з Україною. "Не вперше з нами таке відбувається і трапляється", – визнав президент.