У Миколаївській області трьом шанувальницям російської армії світить по 5 років позбавлення волі

Коментарi:

Жінки підозрюються у поширенні пропаганди на підтримку російських окупантів

Поліцейські разом із співробітниками прокуратури та Управління Служби безпеки України в Миколаївській області викрили протиправні дії жінок, які розповсюджували контент, повідомлення та публікації на підтримку дій російських окупантів та висловлювали свою особисту позицію щодо підтримки загарбників.

У ході досудового розслідування поліцейські з'ясували, що мешканки смт Березанка та селища Попільне Миколаївського району, у віці 49, 55 та 59 років, використовуючи свої особисті сторінки в одній із заборонених соціальних мереж, розповсюджували контент та повідомлення, що підтримують дії російських. Ці дії висловлювали їхню особисту підтримку змісту опублікованих матеріалів.

Наразі громадянкам повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 436-2 Кримінального кодексу України – "Виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії Російської Федерації, глорифікація її учасників". Відповідно до санкції цієї статті, за такі дії передбачається до п'яти років позбавлення волі із конфіскацією майна або без такої.