Рада під оплески відправила Резнікова у відставку з посади міністра оборони

Коментарi:

Верховна Рада проголосувала за відставку Олексія Резнікова з посади міністра оборони України.

Рішення підтримали 327 народних депутатів.

Рєзніков обіймав посаду голови Міноборони України майже два роки – з листопада 2021 року.

Про те, що Рєзніков залишить посаду міністра оборони, оголосив 3 вересня президент України Володимир Зеленський. Він запропонував на цю посаду Рустема Умерова, який наразі очолює Фонд держмайна України.

У своїй заяві про відставку Резніков написав, що для нього було честю «служити українському народу та працювати на українську армію протягом останніх 22 місяців – у найважчий період у новітній історії України». Говорячи про ситуацію безпосередньо на фронтах, Резніков заявляє, що «звільнено вже 50% територій, що тимчасово окуповані Росією».

Вперше інформація про відставку Резнікова з'явилася після того, як на початку 2023 року в Україні через корупційні скандали звільнили кілька високопосадовців, зокрема заступників міністра оборони.

Джерело The New York Times в офісі президента України називало три причини відставки Резнікова: влада України вважає, що необхідне нове військове керівництво через тривалу війну, Резніков піддається критиці з боку громадянського суспільства та ЗМІ на тлі корупційних скандалів, крім того, він сам висловлював бажання піти у відставку.