Українська розвідка не підтверджує загибель Пригожина

Коментарi:

У ГУР зробили сенсаційну заяву з ліквідації РФ ватажка «Вагнера».

ГУР може підтвердити смерть командира ПВК "Вагнера" Дмитра Уткіна в авіакатастрофі 23 серпня. Втім, підтвердження загибелі ватажка Євгена Пригожина потребує дещо більше часу.

На цьому наголосив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

«Зараз на 100% ми можемо говорити про підтверджену загибель Уткіна та ще деяких пасажирів. За Пригожином, скажімо так, поки що не всі питання закриті. Щодо організаторів, давайте подумаємо, кому це ще може бути вигідно? Я думаю, що тут, в принципі, все є досить очевидним», – заявив Юсов.

Як пояснив представник розвідки, для підтвердження смерті Євгена Пригожина «треба ще деякий час почекати». Зокрема, відповідаючи на запитання, чи може ватажок «Вагнера» теоретично десь з'явитися, він наголосив на важливості оперування підтвердженими даними.

Авіакатастрофа у Тверській області

23 серпня у Тверській області розбився бізнес-джет. Пізніше з'ясувалося, що серед пасажирів літака був ватажок вагнерівців Євген Пригожин, командири та бійці його ПВК.

Через кілька днів Слідчий комітет РФ офіційно підтвердив загибель ватажка Вагнера Пригожина в авіакатастрофі. Вже 29 серпня його прес-служба заявила про поховання найманця на Прохорівському цвинтарі у Санкт-Петербурзі. Прощання нібито відбулося у закритому форматі.