У Тихому океані акули потопили російську навколосвітню експедицію

Коментарi:

Екіпаж з тих людей навколосвітньої експедиції Russian Ocean Way зазнав нападів акул у Тихому океані, приблизно за 835 кілометрів на південний схід від Кернса.

Це був другий напад хижаків за останні два дні. Акули пошкодили катамаран, екіпаж довелося евакуювати, залишивши судно у морі. Про це повідомляє Томське відділення Російського географічного товариства.

Перша атака акул кукі-каттерів сталася 4 вересня, тоді ушкодження отримав задній лівий балон катамарану. Внаслідок цього він повністю занурився під воду. В аварійному стані мандрівники протрималися близько доби, їм удалося пройти приблизно сто миль.

Читайте також Російський тримаран зазнав аварії в Тихому океані. На допомогу прийшли українські моряки

5 вересня о 23:00 на судно знову напали акули, і вже прокусили правий балон. Катамаран втратив рівновагу і почав тонути. Екіпаж подав сигнал SOS. Мандрівників врятував суховантажне судно Dugong Ace. Він зняв їх із катамарану, проте не зміг забрати судно — його залишили у відкритому океані.

Примітно, що один із членів екіпажу, Євген Ковалевський, брав участь в аналогічній експедиції у 2012 році. Тоді на його катамаран також нападали кукі-каттери.

Кукі-каттери – різновид невеликих акул (42-56 см завдовжки). Мешкає у теплих водах, переважно біля островів. Незважаючи на її скромні розміри, вона харчується великими хижаками — кукі-каттери групами нападають на великих білих акул, морських котиків і слонів, і навіть на китів. Зафіксовано випадки нападу та на людей.