Сесія міськради заборонила у Миколаєві транспорт із гучним вихлопом та феєрверки

Коментарi:

Патрульна поліція вважає виконання цього рішення проблематичним

З сьогоднішнього дня, 7 вересня, у Миколаєві заборонено рух транспортних засобів, які використовують у конструкції систему випуску відпрацьованих газів прямоток та інші вихлопні системи, де відсутні шумопоглиначі.

За це рішення одноголосно проголосували на сесії депутати міської ради. Аналогічна заборона діє у більшості областей країни. Особливо тих, що знаходяться у безпосередній близькості до лінії фронту. Нова норма діятиме протягом усього військового стану та ще 30 днів після його скасування. Виконання рішення має забезпечити патрульна поліція.

За словами мера Олександра Сенкевича, питання вже викликало резонанс у суспільстві.

"Є заяви деяких людей, що це виконати неможливо. Проект взято із рішення Сумської міської ради. Ми подивимося, як там це рішення виконується, як працюють відповідні органи та як працюють у місті Миколаєві», – сказав Олександр Сенкевич.

Цей закид адресований у бік начальника патрульної поліції Віталія Данила, який зазначив, що використання «гучного» транспорту не заборонено законодавчо, і правоохоронці не мають правових підстав для притягнення водіїв до відповідальності. «У цьому випадку вся робота патрульних нестиме чисто інформативний характер», – зазначив Данило.

Крім того, під час обговорення питання на сесії представник юридичного департаменту міської ради Євген Юзвак повідомив, що згідно із законодавством, подібні обмеження мають бути відображені у спеціальному рішенні, яке затверджує правила дотримання тиші у населеному пункті.

Але рішення прийнято, тож городяни очікують, що правоохоронні органи врахують думку суспільства та знайдуть заходи впливу, щоб забезпечити тишу та комфорт у місті.

ххх

Цим же рішенням заборонено використання піротехнічних виробів на території міста, а також гучного співу, трансляції розважальної музики з використанням звуковідтворювальної апаратури та при повітряній тривозі роботу мотокіс, бензопил, інших інструментів з двигунами внутрішнього згоряння.