Сина Медведєва поставили роздавати паспорти на окупованих територіях України

Коментарi:

Син заступника голови Ради безпеки Росії Ілля Медведєв займався створенням порталу, через який жителі окупованих регіонів України можуть отримати російські паспорти.

"Ілля Медведєв з боку партії координував реалізацію проекту зі створення порталу "Я в Росії" для мешканців нових суб'єктів Федерації, який був ініційований рішенням генеральної ради "Єдиної Росії" у травні цього року", – повідомили у прес-службі партії.

Про те, що розробку порталу завершено, 7 вересня на ВКС-нараді на тему соціального економічного розвитку «ЛНР», «ДНР», Херсонської та Запорізької областей оголосив голова «Єдиної Росії» Дмитро Медведєв.

Син Медведєва вступив до «Єдиної Росії» у червні минулого року. Він зазначив, що займатиметься проектами щодо розвитку спорту, освіти, охорони здоров'я, підтримки підприємництва, а також «налагодженням процесів у сфері імпортозаміщення та цифрової трансформації держави». Досі жодної інформації про діяльність сина Медведєва не було.

Президент РФ Володимир Путін доручив роздати паспорти мешканцям окупованих областей України у травні 2022 року. Навесні цього року він підписав указ, згідно з яким українці на зайнятих Росією територіях мають отримати паспорти до 1 липня 2024 року. Якщо вони цього не зроблять, їх можуть депортувати.

Наприкінці травня прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін доповів про паспортизацію близько 1,5 млн. українських громадян, що становить приблизно шосту частину від довоєнного населення Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей.