У водопровідній мережі сіл Галицинівської громади перевищення вмісту миш'яку

Коментарi:

В інших населених пунктах громади вода не відповідає санітарним нормам

5 вересня фахівці Миколаївського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Миколаївській області провели нараду з головою Галицинівської громади за участю керівників КП «Український сількомунгосп».

Нарада була організована у зв'язку з результатами позапланового лабораторного контролю за якістю питної води в системах централізованого водопостачання населених пунктів громади.

Дослідження показали невідповідність якості води санітарним вимогам щодо мікробіологічних показників у Галициновому, Лиманах, Лупареві, Прибузькому, Українці. Також виявлено перевищення вмісту миш'яку у водопровідних системах сіл Лупарево та Лимани.

На нараді обговорили виконання пропозицій, поданих спеціалістами Держпродспоживслужби, та було вирішено про проведення позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Галицинівської територіальної громади.

Засідання комісії ТЕБтаНС призначене на 7 вересня. На ньому будуть розглянуті заходи щодо покращення якості питної води та рішення щодо усунення виявлених проблем з водопостачанням.