Рівненський військком постачав наркотиками шефа з надією на підвищення – ГБР

Коментарi:

В Україні отримала продовження історія керівника підрозділу Рівненського районного військкомату, який побив підлеглого. Співробітники ГБР повідомили йому про підозру за систематичне постачання своєму начальству наркотиків.

Про це йдеться у посту ГБР у Фейсбуці.

Під час проведення розслідування побиття солдата посадовими особами ТЦК у керівника Рівненського районного військкомату правоохоронці вилучили вісім пакетів із амфетаміном. У ході досудового розслідування було встановлено, що він мав дилера серед підлеглих військовослужбовців.

Керівник структурного підрозділу систематично привозив дози амфетаміну начальнику, а окремих випадках залишав закладки. За інформацією слідства, кошти за психотропи чоловік не отримував, а таким чином тільки намагався догодити шефу, в майбутньому розраховуючи на прихильність, службові привілеї та можливе просування кар'єрними сходами.

Щоб приховати свою злочинну діяльність, у розмовах і повідомленнях він використовував з поплічниками піратський сленг, називаючи наркотики "білою міткою", а один одного – за придуманими прізвиськами.

Чоловіку повідомили про підозру у незаконному придбанні та збуті психотропних речовин у великих розмірах, скоєному за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу та усунення з посади.