3-річній мешканці Миколаєва зробили складну операцію на серці в інституті імені М. М. Амосова

Коментарi:

3-річній мешканці Миколаєва Марії Вороні вдалося врятувати серце завдяки успішній операції в інституті серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова.

Машеньці провели складну хірургічну процедуру без розрізу грудної клітки, що дозволить дівчинці повернутися до активного та повноцінного життя.

У малюка була виявлена вроджена вада серця, а саме відкрита артеріальна (Боталова) протока, яку діагностували два роки тому. Ця вада була серйозною загрозою для її здоров'я, оскільки з часом могла призвести до незворотних змін і серйозних захворювань серця, легких і нижніх кінцівок.

Батьки Марії почали збирати кошти на дорогу операцію, але їм надійшла звістка з Інституту Амосова, що завдяки партнерству з Благодійною організацією "Серця майбутнього" операцію буде проведено безкоштовно.

Операція із закриття кровоносної судини була виконана ендоваскулярно, через прокол у стегнової вені та артерії. Лікарі встановили оклюдер (маленьку пружинку), яка перекрила попадання артеріальної крові до венозного русла. Зараз Машенька почувається добре, вона активна та весела.

Сім'я Марії та всьому медичному персоналу інституту Амосова висловлює подяку за порятунок життя маленької дівчинки. Марії бажають міцного здоров'я та щасливого дитинства під мирним небом.