Головного лікаря Путіна затримали під час спроби втекти до Білорусі

Коментарi:

У Петербурзі заарештували 59-річного Віктора Трухіна, який, як гадають, знав медичні таємниці Володимира Путіна.

Спочатку його звільнили з посади директора Санкт-Петербурзького НДІ вакцин та сироваток Федерального медико-біологічного агентства (ФМБА), потім він зник шість днів, а після з'ясувалося, що він взятий під варту за рішенням суду. Йому ставлять в розтрату майже шість мільйонів доларів. Про це пише The Sun.

Віктора Трухіна заарештували після того, як його спіймали під час «спроби втекти з країни» через Білорусь, стверджують журналісти. Він, як повідомляється, повністю обізнаний з останніми російськими дослідженнями та розробками в галузі вакцин, сироваток і «бактеріальних препаратів».

Для родичів Віктор Трухін зник 5 вересня. Цього дня стало відомо, що його звільняють із Санкт-Петербурзького НДІ вакцин та сироваток.

Інститут, який очолював Трухін, входить до складу Федерального медико-біологічного агентства (ФМБА) — російського державного органу, який має забезпечувати радіаційну, хімічну та біологічну безпеку РФ, а також займається охороною здоров'я. Він також займався розробкою вакцин для боротьби з коронавірусом (вакцина «Конвасел»), гепатитом та захворюваннями, що передаються статевим шляхом, займався експортом російських вакцин.

Найбільшим клієнтом інституту була компанія, що належить близькому другу Путіна Сергію Чемезову, колишньому колегі з КДБ, який є мільярдером і головою Ростеха, державного високотехнологічного оборонного конгломерату, стверджують журналісти.