У Росії розбився бомбардувальник Су-24

Коментарi:

Бомбардувальник Су-24 зазнав аварії у Волгоградській області, повідомило Міноборони Росії.

У відомстві стверджують, що літак розбився у безлюдній місцевості під час виконання планового навчально-тренувального польоту, боєкомплекту за нього не було. До місця події направили гелікоптери Мі-8 пошуково-рятувальної служби.

Катастрофа сталася в Калачівському районі, за п'ять кілометрів від хутора Ложки. На борту були два члени екіпажу. Їхня доля невідома.

«З пілотами, найімовірніше, все погано. Наразі триває пошукова операція, людей шукають», — повідомляє джерело V1. Бомбардувальник зник з радарів невдовзі після вильоту, близько 19:00. У районі падіння було виявлено три осередки займання.

Це вже дев'ятий бойовий літак, який розбився у межах міжнародно визнаних кордонів Росії з початку 2023 року. 12 серпня зазнав аварії винищувач Су-30 у Калінінградській області. Екіпаж загинув.

На початку лютого штурмовик Су-25 впав у Білгородській області після виконання бойового завдання. Льотчик загинув.

У квітні винищувач МіГ-31 зазнав аварії в Мурманській області, пілоти встигли катапультуватися. У травні в Брянській області розбилася авіагрупа ВПС РФ, включаючи гелікоптери Мі-8, винищувач-бомбардувальник Су-34 та винищувач Су-35. У цій катастрофі загинуло 9 людей.

Під час заколоту ПВК «Вагнер» 24 червня у Воронезькій області було збито Іл-22М ВКС РФ. Загинули усі 10 членів екіпажу. У липні винищувач МіГ-31 зазнав аварії в Камчатському краї, а штурмовик Су-25 впав в Азовське море неподалік Єйська.