У Севастополі вночі палав 13-й судноремонтний завод, де стоять ворожі кораблі

Коментарi:

Вночі 13 вересня в окупованому Севастополі було чути потужні вибухи – очевидці нарахували щонайменше сім.

Після них над містом здійнявся дим. Є прильоти судноремонтним заводом окупантів. У мережі писали про роботу російської ППО, яка, ймовірно, не була успішною.

Так званий «губернатор» тимчасово окупованого Севастополя Михайло Развожаєв підтвердив атаку і написав, що пожежа спалахнула на чф Росії.

Севастопольський морський завод імені Орджонікідзе – найбільше судноремонтне та суднобудівне підприємство Криму, одне з провідних промислових підприємств Азово-Чорноморського регіону, основна ремонтна база Чорноморського флоту Росії.

На 13-му судноремонтному заводі Чорноморського флоту Росії в окупованому Севастополі, де вночі 13 вересня пролунали вибухи, раніше перебували на ремонті щонайменше три великі десантні кораблі РФ. Серед них два судна без бортових номерів біля входу та всередині Кілен-бухти, а також корабель "Азов" (бортовий номер 151).

Йдеться про кораблі проекту 775, призначені для висадки морського десанту та перекидання морем військ та вантажів. Такі судна можуть транспортувати різні види бронетехніки, включаючи танки. Поки невідомо, чи були кораблі на території заводу на момент вибуху.

Загальна кількість великих десантних кораблів цього проекту в бухтах Севастополя на той час становила п'ять одиниць. Серед них, крім "Азова", також: "Цезар Куніков" (бортовий номер 158), "Новочеркаськ" (142) та "Ямал" (156).