У Севастополі підбили субмарину та ВДК

Коментарi:

Підводний човен такого класу може коштувати третину мільярда доларів.

Дослідники OSINT повідомляють, що вночі 13 вересня на судноремонтному заводі в окупованому Севастополі пошкодили великий десантний корабель класу Ropucha та підводний човен класу "Кіло".

"Схоже, що вранці українські війська успішно атакували доки Севастопольського суднобудівного заводу, які, ймовірно, зайняті російським підводним човном класу "Кіло" та десантним кораблем класу "Ропуха".

Великий десантний корабель проекту 775 (Ropucha будували на верфі Stocznia Polnocna у Польщі та субмарині класу "Кіло").

Підводні човни класу "Кіло" – збірне позначення, прийняте в НАТО для двох проектів російських підводних човнів: субмарини проекту 877 "Палтус" та проекту 636 "Варшав'янка".

Великі десантні кораблі проекту 775 – за кодифікацією НАТО – Ropucha (польська жаба) – серія великих десантних кораблів (БДК) 2-го рангу ближньої та дальньої морської зони, побудованих у Польщі для ВМФ СРСР.

Кораблі призначені для висадки морського десанту та перекидання морем військ та вантажів. Спроможні транспортувати різні види бронетехніки, включаючи танки. Кораблі цього проекту є основою російського флоту.

Як повідомляють російські пропагандистські медіа, до Севастополя летіли 10 ракет. На момент влучення в кораблі українських крилатих ракет судна перебували на ремонті. Сили протиповітряної оборони збили сім снарядів. Усі безекіпажні катери ніби то вдалося знищити патрульному кораблю «Василь Биков».