На Херсонскому напрямку вибиваємо військові склади та тили противника, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Іформація на ранок 14 вересня. Розпочалася 568 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Напередодні відбулося 29 бойових зіткнень. Ворог завдав два ракетних та 92 авіаційних ударів, здійснив 42 обстріли з РСЗВ. За уточненою інформацією, вчора окупанти атакували Україну 47 дронами-камікадзе типу "Shahed-136/131", з яких 35 було знищено.

На Куп’янському та Бахмутському напрямках противник не полишає спроб прорвати оборону в районах північно-східніше Берестового Харківської області, Білогорівки Луганської області та Богданівки Донецької області.

В свою чергу Сили оборони в ході наступальних дій мали частковий успіх в районах Бахмута, Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки Донецької області, завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці.

Наші захисники стійко тримають оборону Мар’їнки, де противник здійснив 14 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Всі атаки ворога в районах Малої Токмачки та Вербового Запорізької області обернулися для них значними втратами як у живій силі, так і в техніці. Водночас, на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках Сили оборони продовжують утримувати ініціативу, тиснути на ворога, проводити штурмові дії та відвойовувати нашу землю.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади та наносити успішне ураження по тилах противника.

Авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки та два – по ЗРК.

Підрозділами ракетних військ і артилерії та безпілотних систем уражено пункт управління, ЗРК, район зосередження особового складу озброєння та військової техніки, 15 артилерійських засобів, два склади боєприпасів та станція РЕБ.