У Миколаєві судять 22-річну селянку та її маму за підготовку «референдума» про вхід Херсонської області до складу рф

Коментарi:

У Центральному районному суді Миколаєва розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу 22-річній селянці з Бериславського району Херсонської області.

У вересні 2022-го вона погодилась за гроші взяти участь у проведенні «референдуму» на території села, де вона мешкала. На цьому «референдуму» ставилося питання про вихід... її села і всієї Херсонської області зі складу України та входження її до рф.

Ця особа проводила агітаційну роботу шляхом розповсюдження газет держави-агресора. У супроводі озброєних окупантів та інших членів комісії шастала дворами мешканців села, активно пропонуючи їм взяти участь у голосуванні. Вела облік громадян, які взяли участь у «референдумі».

Підозрювана визнала свою провину та підтвердила, що дійсно брала участь в організації голосування, проте заперечила факт проведення агітації серед населення. Повідомила, що погодилась працювати в комісії, щоб покращити свій матеріальний стан.

Захисник просив суд відмовити у задоволенні клопотання. Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя постановила застосувати щодо підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Аналогічну міру запобіжного заходу застосовано щодо матері підозрюваної, яка разом з неї брала участь в роботі «дільничної виборчої комісії», повідомили в пресслужбі Центрального суда міста Миколаєва.