Дрони атакували Крим, Москву та Орел

Коментарi:

Завмерли аеропорти.

У Росії 17 вересня поскаржилися на атаку дронів на Орел, Москву та окупований Крим, повідомляють українські ЗМІ.

Дрони вдарили по нафтобазі в Орлі

За даними російських ЗМІ, після атаки дронів вибух та пожежа сталися в Орлі. Російські Telegram-канали навіть поширили кадри вибухів та пожежі.

На переконання місцевих жителів, Орловську область атакували саме «безпілотники ЗСУ»

Росіяни стверджували, що вночі неділі спочатку почули «характерний звук дрону», а за ним і нібито вибуху.

Після цього почалася пожежа на нафтобазі. На опублікованих росіянами кадрах видно вогонь вночі та ближче до світанку.

Пропагандисти не стали уточнювати, про який саме район йдеться. Але попередньо стверджували, що після «атаки дрону» десь в області «спалахує резервуар із горючою рідиною».

Telegram-канал ASTRA уточнив, що НП сталася в Орлі. Резервуар із паливом у місті пожежники загасили.

«За попередніми даними, після атаки БПЛА горів один із резервуарів компанії «Орелнафтопродукт» на Семінарській вулиці», – йдеться у повідомленні.

Орловський губернатор Андрій Кличков додав, що вночі безпілотник упав на нежитловий об'єкт у Залізничному районі Орла. З його слів, постраждалих немає.

Атака на Москву

У ніч на неділю, 17 вересня, в Росії заявили про нову атаку БПЛА на Москву та Підмосков'ї.

Про це повідомили міноборони РФ та мер Москви Сергій Собянін. За заявою останнього, на столицю летів безпілотник, проте цю атаку нібито відбила російська ППО в міському окрузі Істра.

«На місці падіння уламків, за попередніми даними, руйнувань та постраждалих немає. Фахівці екстрених служб працюють на місці події», – написав Собянін.

Після цієї заяви про «відбиту» атаку стало відомо, що у всіх московських аеропортах – «Внуково», «Домодєдово» та «Шереметьєво» – оголосили план «Килим». Було затримано 29 рейсів, 9 – скасовано.

У міноборони Росії говорять, що атака на Москву відбулася о 1.45.

Пізніше мер Собянін написав, що ще один безпілотник атакував Москву. Він нібито був збитий силами ППО РФ в Раменському районі Московської області. А в міноборони Росії заявили, що один літальний апарат літакового типу був збитий над територією Домодєдівського району.

Вибухи у Криму

За півгодини до атаки на Москву, близько 1.15, БПЛА атакували на Кримському півострові військові об'єкти.

«Кошти ППО знищено два українські безпілотні літальні апарати літакового типу біля західного узбережжя півострова Крим», – заявили у Шойгу.

Ще одна атака на Крим, кажуть ВРФ, відбулася з 1:45 до 2:20. Цього разу росіяни «знищили» вже чотири БПЛА над північно-західним та східним узбережжями півострова Крим.

Тим не менш, у місцях розташування окупантів на півострові пролунали вибухи. Зокрема, жителі Феодосії повідомляють про цілу серію вибухів у районі військових частин.

Телеграм-канал «Кримський вітер» повідомив про удар сьогодні вночі по Перевальному у Криму, де дислокується 126-а бригада берегової оборони Чорноморського флоту рф.