Південноукраїнські поліцейські заборонили наближатися до дружин чоловікам-деспотам

Коментарi:

За даними Міністерства соціальної політики України, більшість випадків домашнього насильства в країні пов'язані з жінками (90%), решта випадків припадає на чоловіків (8,5-9%) та дітей (1-1,5%).

Якщо жінка звертається до поліції через погрози або фізичне насильство з боку чоловіка один або два рази, правоохоронці можуть притягнути кривдника до адміністративної відповідальності. Однак із третім випадком насильства поліція має право розпочати кримінальне переслідування.

Минулого тижня південноукраїнською поліцією зафіксовано два випадки домашнього насильства.

Так, увечері 12 вересня у другому під'їзді будинку № 32 на вулиці Європейській чути сильні крики чоловіка, жінки та маленьких дітей. Виявилося, що п'яний чоловік влаштував скандал і бійку: репетував матом, тягав дружину за волосся і погрожував побиттям і все це при дітях. Стосовно чоловіка складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 173-2 ч. 1 КУпАП та винесено тимчасове заборонне розпорядження строком на 10 діб.

А вчора, 17 вересня, на «101» надійшло повідомлення про домашнє насильство за адресою вул. Європейська, 33А. Заявниця повідомила, що її побив 50-річний чоловік. П'яний чоловік паплюжив дружину матом і розбив їй ніс головою. Стосовно чоловіка складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 173-2 ч. 1 КУпАП, та винесено терміновий заборонний припис. «З учасниками події була профілактична бесіда щодо недопущення надалі подібних ситуацій», – повідомили у поліції.