Князєву знову знизили розмір застави: сказав, що не може сплатити інтернет у СІЗО

Коментарi:

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою у слідчому ізоляторі екс-голову Верховного Суду Всеволода Князєва, але зменшила розмір застави на 10 млн грн.

Під час суду Князєв заявив, що через арешт майна та активів не може сплатити інтернет у СІЗО, щоб підготуватися до суду, та внести заставу, повідомляє громадська організація Центр протидії корупції. Екс-чиновника підозрюють у корупції у розмірі $2,7 млн.

Захист екс-судді просив замінити СІЗО на цілодобовий домашній арешт.

На засіданні Князєв заявив, що не збирається ховатися від правосуддя і готовий відбувати покарання, якщо суд визнає його винним, передає ЦПК.

"Також колишній голова Верховного Суду скаржився на те, що все майно та всі рахунки його та його близьких родичів заарештовані. Начебто через це він не має коштів навіть на те, щоб сплатити платну послугу у СІЗО – доступ до Інтернету", – відзначають активісти.

За словами Князєва, через відсутність доступу до мережі він нібито не має можливості належним чином готуватися до суду, а через арешт майна не має можливості внести заставу, пише ЦПК.

Екс-чиновник заявив, що за нього теж ніхто не планує вносити заставу, тому він назвав утримання під партою фактично безальтернативним запобіжним заходом, йдеться в повідомленні.

Після заслуховування аргументу сторін колегія суддів вирішила залишити Князєва під вартою, проте зменшила розмір застави з 55 млн до 45 млн грн, підсумовує ЦПК.

Ще 5 вересня Апеляційна палата ВАКС зменшила розмір застави для Князєва на 20 млн. грн.

15 травня 2023 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро розслідувань заявили про розкриття факту масштабної корупції у Верховному Суді України. За версією слідства, Князєв є членом "бек-офісу", який за хабар міг сприяти прийняттю необхідного для бізнесмена Костянтина Жеваго рішення.