Миколаївський мер запустив голосування: чи потрібно у місті висаджувати дерева

Коментарi:

Сьогодні, 26 вересня, мер Миколаєва Олександр Сенкевич ініціював голосування серед городян щодо необхідності висадки дерев. Нагадаємо, після того, як у процесі реконструкції Центрального проспекту було вирубано старі тополі, влада обіцяла жителям замінити знищені дерева новими.

Найближчого місяця заплановано масштабний ремонт водомереж, через який також зноситимуть зелені насадження.

КП "Миколаївські парки" цього року передбачає закупівлю дерев та кущів на суму близько 8 мільйонів гривень. Очікується закупівля саджанців липи, сосни, катальпи, клена, туї та софори.

«У соціальних мережах виникла активна дискусія щодо цього питання. Частина мешканців підтримує ідею висадки дерев, тоді як інші висловлюють протилежну думку», – написав Сенкевич.

І запустив голосування, в якому пропонуються три «безкомпромісні» варіанти відповіді (що називається або "так", або "ні"): потрібно закупити та висадити дерева /або всі гроші на потреби військових/ або залишити гроші в бюджеті на критичну інфраструктуру на наступний рік .

Зазначимо, що комунальне підприємство "Миколаївські парки" вже оголосило тендер на закупівлю 511 саджанців дерев та 16 420 кущів на суму 7 726 475 гривень для відродження зелених насаджень у місті. У технічній документації прописано, що планується закупити 3-4 літні дерева заввишки не менше 3 м та з розвиненою кореневою системою. Проте надійшла скарга на цю закупівлю, в якій зазначається завищена ціна та недоцільність витрат під час військового конфлікту.

Переможця тендеру буде обрано на аукціоні 4 жовтня. На той час, мабуть, і Сенкевич підіб'є підсумки свого голосування.

Також варто зазначити, що побоювання городян про високу ціну та недоцільне витрачання коштів не позбавлені підстав.

За кілька років до війни багато шуму наробили засохлі кущі самшиту, які купили за нечуваною ціною.

Читайте також Загинули кущі самшиту, пересаджені із Соборної площі на клумбу вулиці Микільської

Невідома громадськості та доля сакур, придбаних для скандальної Соборної площі. За кілька місяців їх прибрали у двір мерії (причому кілька цих дорогих дерев також загинули). Потім сакури обіцяли висадити у парку Ліски. А потім цих дерев і слід застудив.

Читайте також Перед будинком Миколаївської мерії знесли всі 10 ялин (фото)