Мене обмовили: жінка, яка готувала референдум для Росії, заявила на суді в Миколаєві, що «просто працювала»

Коментарi:

Селянка також стверджувала, що має багато ворогів.

Суддею Центрального районного суду міста Миколаєва обрано запобіжний захід мешканці села Чорнобаївка Херсонської області за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 та ч. 5 ст. 111-1 КК України.

Згідно з матеріалами клопотання, підозрювана погодилася взяти участь у проведенні незаконного референдуму на території села, де вона проживала.
Запитання так званого «референдуму» стосувалися виходу Херсонської області зі складу України та входження її до складу російської федерації.
Надалі жінка активно пропонувала односельцям брати участь у голосуванні, вела облік тих, хто взяв участь у незаконному референдумі.
У суді підозрювана заперечувала свою провину, стверджуючи, що не брала участі в референдумі, а лише виконувала доручення директора дитсадка, де вона працювала, пов'язане з переписом місцевого населення. Селянка також стверджувала, що має багато ворогів і що свідки, які давали свідчення проти неї, обмовили її.
Після розгляду думок сторін та вивчення матеріалів клопотання суддя дійшов висновку про обґрунтованість підозри та наявність ризиків, передбачених статтею 177 Кримінально-процесуального кодексу України.
В результаті було прийнято рішення про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.