Сьогодні під Авдіївкою Сили оборони відбили сім атак, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на вечір 12 жовтня.

Триває 596 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації. Сьогодні відбулось 55 бойових зіткнень. Ворог завдав 2 ракетних та 55 авіаційних ударів, здійснив понад 20 обстрілів з РСЗВ.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбили чотири атаки в районі Синьківки та 8 атак біля Іванівки Харківської області.

Наші захисники мужньо тримають оборону, відбили сім атак в районі Авдіївки та ще сім атак неподалік Ласточкиного, Тоненького, Первомайського, Невельського Донецької області.

Сили оборони успішно відбили 10 атак ворога в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки.

Противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Антонівка, Херсон, Білозерка, а також Очаків.

Водночас, Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та ще 2 – по ЗРК.

Підрозділи ракетних військ уразили пункту управління та 9 артилерійських засобів противника.