На запчастинах для двигуна «Укрзалізниці» миколаївці вкрали 1,6 мільйона гривень

Коментарi:

2020 року керівник та працівник миколаївського товариства з обмеженою відповідальністю разом із трьома посадовцями «Укрзалізниці» внесли недостовірні дані до акту приймання виконаних робіт.

Йшлося про заміну запчастин двигунів, але фактично так і не замінили їх. У такий спосіб було завдано державному акціонерному товариству збитків на 1,6 мільйонів гривень, привласнивши ці кошти.

Викрили цю оборудку працівники слідчого управління обласної поліції спільно зі управлінням СБУ у Миколаївській області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

Усім зловмисникам слідчі повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах». Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з неможливістю обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Триває досудове розслідування, повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.