Громадяни країни-агресора налагодили земельний бізнес на Миколаївщині

Коментарi:

Прокуратура і СБУ виявили факти порушення законодавства під час використання іноземцями ділянок сільсьгосппризначення в межах Снігурівської та Баштанської міських рад.

Троє громадян рф упродовж року після набуття права власності в порядку спадкування на п’ять ділянок загальною площею 12,9 гектарів вартістю майже 360 тисяч гривень не відчужили їх. При цьому, один з власників передав дві ділянки в оренду сільськогосподарському підприємству, кінцевим бенефіціарним власником якого на момент повномасштабного вторгнення була громадянка рф, внаслідок чого останній отримував дохід на території України.

Уповноважений орган Держгеокадастру України, до функцій якого, окрім іншого, віднесено обов’язок звернення до суду з позовами про конфіскацію таких земель, будь-яких заходів реагування не вжив.

Довелося прокуратурі звертатися до суду з позовами до громадян країни-агресора про примусову конфіскацію цих земельних ділянок на користь держави

На даний час у справах відкриті провадження, їх розгляд триває, повідомили в пресслужбі прокуратури Миколаївської області.

А нещодавно районний суд у повному обсязі задовільнив аналогічний позов та постановив конфіскувати у громадянина рф земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 18,6 га вартістю понад 1 мільйон гривень.

Цього року за позовами Баштанскою окружної прокуратури судами конфісковано у громадян рф 5 ділянок сільськогосподарського призначення площею 39,7 га вартістю понад 2,3 млн грн, розташовані в межах Казанківської, Березнегуватської та Новобузької об’єднаних територіальних громад.