Сили оборони ведуть штурмові дії на Бахмутському напрямку, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на шосту вечора 15 жовтня.

Триває 599 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Сьогодні відбулося 57 бойових зіткнень. Ворог завдав 7 ракетних та 54 авіаційних ударів, здійснив 22 обстріли з РСЗВ.

Українські воїни відбили понад 15 атак в районах Синьківки та Іванівки Харківської області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 4 атаки неподалік Кліщіївки та Андріївки. Окупанти вели безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах населених пунктів Авдіївка, Керамік, Степове, Тоненьке, Сєверне. Загалом Сили оборони відбили тут понад 15 атак.

Сили оборони успішно відбили понад 15 атак ворога в районі Мар’їнки.

Противник тричі намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області, успіху не мав.

Окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Бургунка, Одрадокам’янка, Миколаївка, Ольгівка, Степанівка Херсонської області та Іванівка Миколаївської області. З артилерії та мінометів обстріляні Золота Балка, Херсон, Чорнобаївка.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а такожудару по ЗРК.

Підрозділи ракетних військ уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, радіолокаційну станцію та 4 артилерійських засоби противника.