Минулої доби на фронтах сталося 60 бойових зіткнень, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на ранок 15 жовтня.

Розпочалася 599 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Напередодні відбулося 60 бойових зіткнень. Ворог завдав 2 ракетних та 43 авіаційних ударів, здійснив 59 обстрілів з РСЗВ.

Під артилерійським вогнем опинилися близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбили 10 атак в районах Синьківки та Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ противника в районах Макіївки, Серебрянського лісництва Луганської області та Торського Донецької області. Тут наші захисники відбили 7 атак.

Українські воїни продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку противник не полишає спроб прорвати нашу оборону, проте безуспішно. Наші захисники відбили 15 атак в районах Авдіївки, Тоненького та Первомайського. Відбито також понад 10 атак в районі Мар’їнки.

На Шахтарському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів.

Окупанти п’ять разів намагалися відновити втрачене положення в районах Роботиного та Вербового Запорізької області, успіху не мали.

На Херсонському напрямку сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та успішно уражають тили противника.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку.

Авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, ще 2 – по ЗРК.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, два артилерійських засоби та район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки.