Зимовий догляд за губами: як уникнути тріщин і сухості

Коментарi:

Гладкі губи, підкреслені блиском або помадою, – основа вдалого макіяжу. Однак якщо вони потріскалися, ніяка кольорова косметика не замаскує недоліки. Сухість губ часто спричиняє дискомфорт – шкіра може тріскатися, боліти і навіть кровоточити.

На їх стан впливає безліч чинників, як погодних, так і внутрішніх, тому зимовий догляд за губами має бути систематичним. Будь-який доглядовий продукт, призначений для зволоження губ, усунення сухості та тріщинок ви знайдете на Froomo серед найкращих українських світових брендів. У каталозі зі зручною навігацією зібрана тільки ефективна й оригінальна продукція світових брендів.

Причини сухості та тріщин губ взимку

Це косметичний дефект, що проявляється значним ущільненням епідермісу. Супроводжується почервонінням, подразненням, з'являються тріщини на губах і часто виникає печіння. Вони мають негарний вигляд, і проблему неможливо замаскувати жодним косметичним засобом. Основні причини сухості та тріщин губ взимку:

  • покусування, спричинене стресом,

  • облизування, коли на вулиці вітряна погода;

  • подразнення, спричинене невдало підібраною косметикою або невидаленням макіяжу;

  • зневоднення;

  • косметика на основі спирту, який сушить шкіру;

  • тривале перебування в приміщеннях із кондиціонером.

Ефективні способи зимового догляду за губами

Взимку слід використовувати захисні та змащувальні засоби, наприклад, помади або бальзам для губ, що містять бджолиний віск. Цей продукт, що виробляється молодими бджолами, має зволожувальні та пом'якшувальні властивості. Ще одним важливим інгредієнтом є олія жожоба, яка зміцнює шкіру і робить її еластичною. До складу препарату також має входити вітамін Е. Він забезпечує надійний захист від вітру і сприяє утворенню колагену. Також він чинить антиоксидантну дію. Крім того, засоби, направлені на зимовий догляд за губами, повинні мати безводну формулу і водночас створювати оклюзійний шар, що захищає від втрати вологи. Такі продукти слід використовувати не тільки перед виходом на вулицю, а й перед сном, щоб вони могли відновити губи вночі. Помади і бальзам для губ у тюбиках з аплікаторами більш гігієнічні, ніж у баночках. Однак, якщо ви вирішите використовувати препарати в контейнерах, не забудьте наносити їх чистими пальцями.

Профілактика сухості губ взимку

Як зазвичай буває, профілактика сухості губ краща за лікування. Правильний догляд, виключення шкідливих звичок і використання відповідних засобів дадуть змогу зберегти їх зволоженими, красивими й доглянутими цілий рік, навіть морозною зимою, для цього:

  1. Регулярно відлущуйте їх, як і шкіру обличчя. Ексфоліація губ допомагає видалити виступаючі кутикули, а також покращує засвоєння поживних речовин на наступних етапах догляду. Процедуру можна зробити самостійно. Для цього вам знадобляться інгредієнти, які є у вас вдома. Це цукор, мед/оливкова олія для губ та зубна щітка (бажано м'яка, яка буде використовуватися тільки для цього заняття). Необхідні інгредієнти слід змішати між собою, а потім отриману суміш нанести на губи злегка втираючи.

  2. Варто подбати про відповідний рівень гідратації, зберігаючи своє тіло гідратованим зсередини. Особливо взимку, в широтах, де переважає холодний клімат, ми менше відчуваємо спрагу і забуваємо про воду, яку необхідно пити близько 1,5-2 літри на день. Якщо у вас є проблеми з цим, ви також можете забезпечити достатню гідратацію, вживаючи сирі овочі та фрукти.

  3. Використовуйте бальзам і живильні маски для губ доступні в аптеках. Відчуття зволоженості та м'якості зберігається довгий час після нанесення. Продукти підходять під любий тип шкіри губ.

Пам'ятайте, що доглянуті у – візитна картка кожної жінки. Варто дотримуватися перерахованих вище порад, щоб взимку забезпечити комфорт зволожених губ без подразнення і неприємного печіння або поколювання. Найголовніше – користуватися захисними засобами та уникати додаткового подразнення.