У 600 добу війни вже відбулося 53 бойових зіткнення, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на шосту вечора 16 жовтня.

Триває 600 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши п’ять керованих ракет Х-59, одну балістичну ракету «Іскандер-М» та 12 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено дві ракети Х-59 та 11 “шахедів”.

Сьогодні відбулось 53 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 6 ракетних та 39 авіаційних ударів, здійснив 16 обстрілів із РСЗВ.

Українські воїни відбили 12 атак в районах Синьківки та Іванівки Харківської області та ще чотири атаки біля Стельмахівки та Надії Луганської області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили три атаки в районі Андріївки. Ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Авдіївки, Первомайського. Тут Сили оборони відбили сім атак.

Успішно відбито 16 атак в районі Мар’їнки. На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки південніше Золотої Ниви та південніше Пречистівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку українські захисники відбили всі атаки південно-західніше Новоданилівки. Також противник намагався відновити втрачене положення західніше Роботиного та західніше Вербового, успіху не мав.

Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Антонівка Херсонської області, Очаків Миколаївської області.

Водночас, Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.