У Миколаєві оцифрують сто мариністичних полотен із колекцій двох музеїв

Коментарi:

У Миколаєві оцифрують понад сто експонатів з колекцій Музею суднобудування і флоту та Миколаївського обласного художнього музею імені В. Верещагіна.

Частину з них можна буде побачити у друкованому альбомі-каталозі та дослідити в онлайні.

«Оцифрування ми починали ще з ковіду, коли музеї були зачинені на карантині і офлайн доступу до них не було. Війна змусили спакувати і навіть евакуювати деякі музейні колекції. Тому такий проект – це можливість, коли знаходячись увдома або просто з телефону, з гаджету, можна подивитись мистецькі твори», – каже Євген Гомонюк, менеджер з комунікацій та зв'язків з громадськістю Агенції розвитку Миколаєва.

Оцифровані роботи – це понад 100 предметів мариністичного живопису та графіки XIX-XX ст. Це картини миколаївських художників Михайла Ряснянського, Анатолія Завгороднього, Віктора Семерньова, В’ячеслава Козловського, Юрія Корольова, Володимира Фірсова, Тетяни Купцової. Також є мариністична серія ранніх робіт Андрія Антонюка.

Нагадаємо, що раніше були оцифровані картини Oчаківського музею мариністичного живопису. Проект з оцифрування музеїв реалізує Агенція розвитку Миколаєва спільно із Платформою MY ART за підтримки Українського культурного фонду. Про це повідомляє пресслужба Миколаївської мерії.