Ракетні війська підбили два ворожих гелікоптери, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на ранок 17 жовтня.

Розпочалася 601 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Сили оборони України ведуть оборону на сході та півдні України, наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та наступальні дії на Бахмутському напрямку.

Вночі Силами та засобами ППО знищено керовану авіаційну ракету Х-59 та 6 ворожих “Shahed-136/131. Напередодні відбулося 72 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 10 ракетних та 68 авіаційних ударів, здійснив 87 обстрілів з РСЗВ.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбили 15 атак в районах Синьківки та Іванівки Харківської області та ще п’ять атак біля Стельмахівки та Надії Луганської області.

На Лиманському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів.

Наші захисники відбили три атаки в районі Андріївки і продовжують штурмові дії південніше Бахмута.

Ворог не полишає спроб оточити Авдіївку. Так, протягом доби наші воїни відбили понад 10 атак ворога.

Наші захисники відбили понад 15 атак ворога в районі Мар’їнки та ще п’ять атак південніше Золотої Ниви та південніше Пречистівки.

Наші захисники не допустили втрат позицій південно-західніше Новоданилівки, Роботиного та західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, успішно уражають склади та тили противника.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. Мають частковий успіх в районі західніше Вербового Запорізької області.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 4 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили два вертольоти на посадкових майданчиках, склад боєприпасів та артилерійський засіб противника.