Офіцер у глибокому тилу оформив підлеглим виплату "бойових" за ремонт будинку

Коментарi:

Офіцер однієї з військових частин отримав підозру за те, що фіктивно оформив двох підлеглих як воюючих на фронті, але натомість доручив їм ремонтувати свій приватний будинок.

Держбюро розслідувань повідомило про підозру командиру однієї з військових частин у Чернівецькій області, який, як стверджує ГБР, домовився із підлеглими йому сержантом та рядовим, що замість участі у бойових діях проти російських окупантів вони відремонтують його будинок.

При цьому він оформив обох як чинних учасників військових дій з доплатами в повному обсязі, включаючи щомісячні "бойові" 100 000 грн. кожному.

Як зазначає ГБР, командир понад дев'ять місяців фіктивно оформлював нібито участь спільників у бойових діях на передовій та забезпечував їм виплату грошового забезпечення, включаючи всі "бойові".

Командир військової частини підозрюється у перевищенні влади за умов воєнного стану, сержант і солдатів – ухиляння від військової служби за умов воєнного стану.

У разі винесення судом обвинувального вироку підозрюваному офіцеру загрожує до 12 років позбавлення волі, сержанту та солдату – до 10 років позбавлення волі.