У РФ мінус два "Сонцепіки" десятки атак у бік Мар'їнки, Авдіївки та Куп'янська

Коментарi:

Протягом доби Сили оборони вразили дві важкі вогнеметні системи "Сонцепек", які вважаються "гордістю" російського військово-промислового комплексу.

Окупанти здійснили десятки атак на Мар'їнському, Авдіївському та Куп'янському напрямках. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

За добу українські підрозділи ракетних військ вразили два "Сонцепеки", пункт управління, два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки РФ, а також 13 артилерійських засобів росіян.

ДОВІДКА. ТОС-1А "Сонцепек" – це легенда російської пропаганди. Веде вогонь термобаричними боєприпасами, у залпі 24 снаряди, здатні накрити площу 200х200 метрів. Українські військові також мають на озброєнні кілька таких систем, затрофених під час боїв проти росіян.

На Куп'янському напрямку українські воїни відбили понад 10 атак ворога в районах населених пунктів Сінківка та Іванівка Харківської області та ще близько 10 атак – у районі Надії Луганської області.

На Лиманському напрямі Сили оборони відбили атаки РФ у районі Макіївки Луганської області.

На Бахмутському напрямку відбито атаки в районі Кліщеївки.

На Авдіївському напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах населених пунктів: Авдіївка, Новокалинове, Степове, Північне Донецької області. ЗСУ відбили більше 10 атак.

На Мар'їнському напрямі росіяни безуспішно штурмували за підтримки авіації у районі Мар'їнки. ЗСУ відбили 11 атак.

На Шахтарському напрямі росіяни намагалися атакувати у районі Золотої Ниви Донецької області.