Сьогодні на фронті відбулося 77 бойових зіткнень, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на вечір 20 жовтня.

Триває 604 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Сьогодні відбулося 77 бойових зіткнень. Ворог завдав 5 ракетних та 33 авіаційних ударів, здійснив 32 обстріли з РСЗВ.

Українські воїни відбили 20 атак неподалік Синьківки та Іванівки Харківської області, та ще три атаки в районі Надії Луганської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили атаку ворога східніше Невського Луганської області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили понад 10 атак в районах Богданівки, Хромового, Кліщіївки.

Ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Авдіївки, Новокалинового, Степового, Первомайського. Тут відбито близько 20 атак.

Ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Мар’їнки та Новомихайлівки, там відбито понад 15 атак ворога.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки в районах Золотої Ниви, Старомайорського та Рівнополя.

Ворог вів безуспішні штурмові дії в районі Полтавки Запорізької області, також противник намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного, успіху не мав.

На Херсонському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів в районах Зміївки, Берислава, Козацького та Новоберислава. Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Дудчани та Херсон.

Водночас, Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та ще 4 – по ЗРК.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, склад боєприпасів, три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, станцію РЕБ.